söndag 18 januari 2009

Stabilitet

HVs upplaga denna säsong börjar mer och mer kännas som den förra säsongen minus ett usel start första en och en halv - två månaderna. Numera tuggar de på och vinner de flesta matcher även om de inte spelar på topp. I går var det en sån där match där HVinte spelade på topp, men likväl vann man (4-2). Andra perioden var det visserligen bra drag från HV sida. De andra perioderna däremot såg de rätt onintresserade ut. Men det som saknades i början av säsongen, självförtroendet finns där. Det blir aldrig panik. Istället forsätter laget mala på och ser det för dåligt ut, som efter första perioden igår, ökar de tempot lite. Jag menar inte att spelarna åker runt på en skridsko och vinner. Tvärtom, det är hårt jobb som är nyckeln till framgångarna på slutet. Däremot ser det enklare ut. Mer rätt i banan, klokare beslut, mer som ett lag än enmansshower. Då blir det lättare.

Vad ska man dra för växlar av detta inför slutspelet? (för visst blir det slutspel) Ganska många. Med ett stort självförtroende och ett fungerande grundspel kommer man långt. Hamnar man också som det verkar topp 4 får man i kvarten fördel av fler hemmamatcher. Har svårt att se att HV inte kommer gå till semi även denna säsong. Minst semi..

Imorgon två toppmatcher. 1an mot 3an LHC-FBK och så matchen jag väljer att se 2an mot 4an HV mot Luleå. Serieledning imorgon kväll? Tredje gången gillt i så fallt.

Inga kommentarer: