söndag 4 januari 2009

Sjätte raka och JVM-final

HV gjorde 'dag på jobbet' och vann över ett svagt Djurgården på Hovet med 2-1. Välspelat? Knappast, men värdefulla tre poäng i toppenstriden som nu HV på största allvar är inblandade i. HV ledde till och med tabellen för första gången sen september fram tills slutsignal i kvällsmatchen mellan Frölunda och Linköping. I övrigt inte mycket att säga om denna ganska tråkiga match. Lite synd att HV ofta anpassar sin nivå efter motståndarna. Däremot härligt att se Fredrikssons inställning denna match allafall. Stämningen då? Jodå, järnkaminerna verkar gjort ett bra jobb utifrån vad jag hörde på genom TV-sändningen. Synd att de bara lyckas uppbåda någon som helst stämning cirka två, tre gånger per år på hockeyn i Stockholm.

Roligare var det annars att se Sveriges JVM-semi ikväll och då i synnerhet tredjeperioden. Återigen gjorde HV-kedjan bra ifrån sig och stod för både 3-2 och 4-2. 4-2 förresten, vilket förarbete av Tedenby. Jag bara rös.. Bland det grymmaste jag har sett på en hockeyrink! Övriga i formationen var också bra. Torp spelade också mycket bra förutom ett par misstag. Hade också en puck inne i slutet av andra som lite tveksamt dömdes bort då videogranskarna ansåg att periodtiden gått ut. Nu väntar antagligen Kanada (eller Ryssland) i final natten till tisdag.

3 kommentarer:

sportsnackaren sa...

Bra hockeylördag som sagt, Tuppen är värd beröm efter sitt slit, även Falk som spelade "1-1 med sig själv" gjorde det stabilt. Ja till och med Hagos gjorde det bra i första perioden när han och fjärdelinan fick istid. Rögle på måndag, känns som HV ska försöka behålla trenden och plocka 2-3 poäng även där.

Anonym sa...

Hej bloggkollega,

Du ser, vad var det jag sa för 15omgångar sedan till dig? Ingen fara på taket vill jag minnas även om det var mörkare än i ett n..ger-arsle där ett tag för er.

Skall bli kul att se nästa match mellan våra lag, vi har ju haft lite fördel tidigare, men ajg tror det blir betydligt svårare i nästa möte.
Nu verkar det dock som vi också hittat igen vår ödmjukhet och noggrannhet (förhoppningsvis)och kan hålla oss kvar kring 4:e 5:e platsen som jag tippar dem i år.

J VM var fantastisk igår. Jag och svärfarsan satt o kollade, han är tränare för Åsele IK :) och gillar när spelarna ger 110%, han gapar på dem när de skall byta, det skall fan smaka blod i munnen ge det sista ni har när ni skrinnar till båset, ni gör ändå ingen nytta då. Han öste beröm över Tedenby och vi gick i taket vid 4-2 målet. Oerhört vackert!

Nidek sa...

sportsnackaren: Mycket fin lördag! Gjorde inget att pool vann heller :)

Tror Rögle att HV håller trenden imorgon mot Rögle och vinner sjunde raka. Rögle är helt enkelt ett par nummer för små.

Chrille: Ja. Jag måste med glädje ge dig rätt där gällande vändningen. Man hoppades hela tiden själv men började faktiskt tvivla lite när det var som mörkast. Vi minns ju lock out-säsongen när vändningen aldrig kom för HV.

Jeap! Nästa match är det vår tur att vinna :)

Men innan det får ni gärna slå frölunda imorgon.