torsdag 29 januari 2009

Tredje raka enpoängaren

Man kan väl säga att HV hamnat i en minisvacka med bara tre poäng på tre matcher. Match mot Djurgården borta på lördag sedan en och en halv veckas vila inför slutspurten av grundserien. Ett break som kommer lägligt känns det som. Inte hundra i fart och engagemang i laget just nu.

Ikväll var det ändå ok. Hyfsat spel i de två sista perioderna allafall som var de jag såg. Det oroväckande är problemen de har haft mot Linköping denna grundserie. Av 15 möjliga poäng blev facit endast fyra inspelade med en vinst i sudden och två ovavgjorda och två förluster. Klart det lag HV haft svårast med denna säsong. I dagens match liksom i tidigare mot just Linköping är känslan att de är tyngre, stabilare än HV. Lite samma känsla jag hade förra året. Fast då var det HV som kändes som det tyngre laget.. Bara hoppas HV kan vända på steken i slutspelet. För i slutspelet lär de mötas.

Matchens lirare i HV var Tedenby. Frågan är om han inte gjorde sin bästa match hittills? Tedenby växer för varje vecka, som hockeyspelare alltså. Framstår mer och mer som en nyckelspelare i HV.

Sent i eftermiddags gjorde HV också klart med ersättare för Hagos. Kamil Piros heter han och kommer från Tjeckien. Med 42 matcher i NHL på meritlistan borde han klara av att ersätta Hagos allafall. Succé eller flopp? Återstår såklart att se. Fast visst får man lite dåliga vibbar av värvningar som denna. Okända utlänningar, med viss NHL-erfarenhet som ansluter i slutet av januari.. Gör han succé blir allafall jag överraskad. Samtidigt känns det lugnare nu på forwardsidan med tanke på alla skador.

1 kommentar:

sportsnackaren sa...

Får se vad som händer, skulle hellre sett en sniper än en center till. Byta ut Liket och ge Laine och Beech en skytt med krutet torrt hade varit guld värt. Men marknaden är som den är...

Björk är solid och 24 år...Han stärker upp backsidan och kommer han in i laget är han en bra defensiv back, som behövs i HV nu.