lördag 17 januari 2009

Ward tillbaka, igen

Det som ni säkert alla vet: Ward är tillbaks i HV nästa säsong. Jag med de flesta HV-fans välkomnar detta. Han är mer en jättevälkommen tillbaka. Hans auktoritet på isen och den inställning han har är guld värd och han kom verkligen till sin rätt i HV. Verkar som att han och familjen trivdes bra i Jönköping också. Win-win alltså. Bland fans i andra klubbar tas nyheten inte emot med samma entusiasm dock. Läs kommentarerna här till exempel.

I och med det har HV lagt den första byggstenen inför nästa säsong. Sedan tidigare har finns följande klubbar vars kontrakt sträcker sig även över nästa säsong: Liv, Grillfors, Puistola, Petrasek, (Halvardsson), Davidsson Voutilainen och Melin. Detta betyder i princip att HV endast har en femma + ett packbar kontrakterat hittills. Dessutom vet man ju inte hur det blir med Davidsson. Det har ju ryktats om Ryssland ett bra tag nu. Låt oss hoppas att det endast förblir rykten..

Vilka i dagens trupp ska förlängas med då (om möjligheten finns):

Målvakter
A.Andersson? Gärna. Bättre back-up får man leta efter. Frågan är bara hur nöjd han själv är med den situationen. Vill han sticka så tror jag Bengtsberg är mogen att ta andraspaden. Målvaktssidan ser ganska bra ut redan nu med andra ord.

Backar
Louma? Ja, fast kanske inte till vilket pris som helt. Han är inte vindsnabb, dräller för mycket och har avgrundsdjupa formsvackor (som den i höst). Men samtidigt är han närmast en världsback när han spelar på sin högsta nivå.

Angell? Nej. I så fall för en betydligt mindre summa än den, enligt ryktena skyhöga lön han lyfter idag. Har inte kommit till sin rätt i HV. Dessutom en icke-europé för mycket om man även vill/kan ha kvar Beech.

Torp? Mja. Inte imponerat på mig hittills. Samtidigt älskar jag hans inställning. Lär han sig ta bättre beslut på isen kan det blir riktigt bra. Finns stor potential.

Pelle G? Vill han fortsätta så får han. Tror legenden är så pass klok att han själv kan avgöra om han klara en säsong i högsta serien.

Om vi räkar bort Halvardsson och plussar på Ward, Louma och Torp (vågar inte räkna med Pelle) blir det sex. Då tycker saknas det åtminstone två backar för att HV ska ha den bredd som behövs i ett topplag. Åkerman? Kanske. Strålman? Kanske ännu bättre. En offensiv och en mer defensiv back till skulle nog vara det bästa förutsatt att Louma och Torp förlänger.

Forwards
Thörnberg? Förläng. Kommentarer överflödiga

Tedenby? Förläng! Såklart.

Önerud? Förläng. Finns potential här. Med lite mer speltid som kanske en ny tränare skulle vara beredd att ge han kan han lyfta ordentligt.

Kim Staal? Är skadan ordentligt läkt och han visar att kommit tillbaks till samma nivå som i LHC ska man såklart förlänga.

Henrik Eriksson? Tveksamt. Kanske skulle kunna blomma ut nästa säsong. Har precis som många 'juniorer' inte fått chansen i år.

Fredriksson? Tuff och hårt arbetande. Bättre än Jämtin. Förläng

J.Johansson? Har potential även han. Med mer istid kommer han lyfta. Det är jag nästan säker på.

Lindström? Beror på vilka övriga som förlängs med samt nyförvärv. Bra emellanåt med blir alldeles för osynlig många matcher.

Laine? Härlig inställning, tuff, snabb och rätt teknisk. Förläng!

Beech? Nästan alltid rätt beslut, härlig inställning och målfarlig. Förläng

Ullström? Bör få nytt kontrakt. Har inte sett så mycket av honom med det jag sett har jag gillat skarpt.

Falk? Ryktas följa med Kenta till Lugano. Annars: Förläng. Perfekt tredjecenter.

Hrdina? Nej. Han har en fantastisk tenkik och spelupfattning. Frågan är bara hur bra han kommer att vara efter nästan ett års frånvaro? Kommer ens skadan vara läkt till nästa säsong? Förläng ej.

Forwardssidan är det som ser jobbigast ut inför nästa säsong. Risken finns alltså att en stor del av den här säsongens två förstalinor försvinner. Jag hoppas verkligen HV kan kontraktera dessa och ha kvar Davidsson. Då ser det plötsligt betydligt bättre ut. Då behövs egentligen inga spektakulära nyförvärv inför nästa säsong i övrigt. Satsa istället på att alla HVs unga forwardstalanger får blomma ut än mer genom mer istid i elitserien. Jag är säker på att Önerud, Tedenby och Ullström definitivt inte skulle göra bort sig. Skulle det ändå visa sig att någon av dom inte håller måttet kan man ju alltid ta in någon under säsongen.

Skellefteå borta om en dryg timme. Brukar bli bra matcher. Ny chans att gå upp i serieledning också..

Edit: Glömde Falk och Hrdina

2 kommentarer:

sportsnackaren sa...

Tveksam till Lindström, tror inte han håller på den här nivån tyvärr och ska han göra nytta ska han spela i de två första formationerna och där tycker jag HV ska stå sig bättre. I övrigt är det bara att maila över din lista till Stillman.;)

Skön seger för övrigt, första femman producerar och Jukka framför allt! Börjar man få lite bekant känsla av de där matcherna förra säsongen som HV vann, trots "sådär" spel...

Nidek sa...

Nej. Lindström känns inte som en spelare för andrakedjan. Möjligtvis kan Staal ta den platsen när han kommer tillbaks. Eller varför inte Melin eller Tedenby? Samtidigt funkar de väldigt bra i tredje. Jag tycker allafall man kan vänta med dyra värvningar om man lyckas förlänga med de man vill i dagens trupp. Fast det är mycket som ska falla på plats innan vi är där.

Japp! Skön seger. Håller med, börjar verkligen kännas som seriespelet vid samma tid förra året: Lite halvintresserat men ändå kommer segrarna.